Om

Vores historie

Ideen til Familiegryden opstod en sen aften da samtalen for gud ved hvilken gang drejede sig hen på mad, catering og drømmen om at være selvstændig. Kirstine kiggede på Peter og sagde: “Men i stedet for at snakke om det, hvorfor undersøger vi så ikke hvordan man gør sådan noget?” Og så rullede bolden.

 

Egentlig tog det hele sin spæde begyndelse tyve år tidligere, da Peter gik på kokkeskole, men ikke kunne se sig selv i det hektiske miljø, og drømte mere om at lave mad i en kantine end i en restaurant.

 

Siden blev han gymnasielærer, mødte Kirstine, fik børn, hus og hund, men drømmen lå på lur og blev ved med at dukke op i samtalerne, indtil den aften hvor der blev oprettet et Excel-ark der over de næste uge fyldtes med tal. Ved siden af lå en liste med idéer til mad og tanker om takeaway og catering.

 

Familien kom med på råd…

“Hvem kan hjælpe med at passe børn, træde til som ekstra hænder, bidrage når moms og regnskab vokser os over hovederne?”

Det kan, og kunne, heldigvis farmor og farfar, bedstemor, kusine Sophie, storesøster Leah og reservefarmor Dorthe. De er alle sammen symboliseret i den familie der er afbildet på vores foodtruck – det kræver nemlig en hel familie at holde “Gryden” i gang.

 

Familiegryden åbnede første gang i juli 2021, som en lille lyserød trailer. I oktober 2022 blev den byttet ud med en rigtig foodtruck, og vi skiftede farven til gul, og Kirstines favoritblomst, solsikken, fik sin plads i grafikken.

I august 2023 udvider vi igen. Denne gang flytter eventyret til en folkeskole i hovedstadsområdet hvor vi skal forpagte kantinen.

 

Familiegryden ruller naturligvis stadig rundt i landet til alle slags fester og arrangementer.